gb_logo  

Grips
GB


Blades

Újoncképzés feltételei

Javaslatok a magyar világújdonság GB Science asztalitenisz ütővel való újoncképzésre
(a jövő versenyzőinek kiválasztása)

Újoncképzés feltételeinek letöltése pdf-ben

Az utánpótlás-nevelő edző, aki teljes mértékben megértette a GB Science ütő nyújtotta előnyöket, amelyeket a hagyományos tengelyszimmetrikus ütőkhöz képest nyújt, és ezért ezzel óhajt utánpótlást nevelni, javasoljuk az alábbi szempontok figyelembevételét a kis versenyzők kiválasztásánál:

A kezdőknek, akik versenyzők akarnak lenni, kínálják föl a választási lehetőséget, hogy hagyományos ütővel, vagy GB Science ütővel kívánnak-e játszani. Ha a GB Science ütő mellett döntenek, mert azt tartják kényelmesebbnek, akkor a szülőkkel is egyeztetni kell ezt, hogy ők is egyetértsenek vele. Mindenkinek, az edzőnek, a gyereknek, és a szülőknek ezután teljes elkötelezettséggel e mellé kell állni.

A kételkedőknek és bizonytalankodóknak nem ajánljuk a GB Science ütővel való játékot, csak azoknak, akik hisznek benne!

Ahhoz, hogy sikeres versenyzőt neveljenek, fontosak még az alábbi szempontok:
- Heti 5-6 edzésalkalom biztosítása,
- Határozott célok megjelölése, amelyet elkötelezetten mindig szem előtt kell tartani a továbbiakban, pl. „jó versenyző legyek”- „Magyar bajnok legyek”- „nagy versenyeket nyerjek”- „Európa-bajnok, világbajnok, olimpiai bajnok legyek”!
- Az edzőknek olyan edzéseket kell tartani a GB Science ütőkkel, amelyek céltudatosak és motiválók, és arányban állnak a kitűzött célokkal!

A versenyzők képzésénél az ideális kor a kezdésre a nemzetközi gyakorlat szerint: 5-8 éves kor.
A 10 éves kor után kezdők, ha tehetségesek és szorgalmasak, és jó motiváló képességgel rendelkező edző irányítja felkészülésüket, GB Science ütővel játszva 14-16 éves korukra behozhatják a késői kezdésből adódó hátrányukat, ugyanis a GB Science ütőkkel nagyobb labdasebesség, és nagyobb pörgetőképesség érhető el a testmagasság, a testsúly és a fizikai erő növekedésével (amivel győztes poénokat lehet elérni). Ezen kívül, a GB Science ütővel minden irányban (balra, előre, jobbra) + 4 cm-rel távolabbi labdák érhetők el. A  GB Science ütő még további 10-15 ütésfajtában, ütéstechnikában múlja felül az eddig használt, hagyományos tengelyszimmetrikus ütőket.

Lásd: GB ütők leírását

 

Állásfoglalás kérés az MOATSZ-től, a GB Science ütő használatáról a válogatottban. GB Science ütővel játszó játékosok, azok szülei és a játékosokat képző edzők érdekében.
E-mail: info@gb-bladefamily.com